SoNoRo Conac_lansare album_Caru cu bere_7 decembrie, orele 11.00

Prietenii de la Fundația Calea Victoriei, au avut ideea re-lansării albumului care recompune traseul concertelor de muzică de cameră inițiate de Răzvan Popovici în vara acestui an pentru a duce muzica departe de București, în clădiri de patrimoniu. Re-lansare, întrucât albumul si-a făcut apariția în ultima zi a festivalului SoNoRo, pe 12 noiembrie, la Institutul Francez.

De această dată, mai puțin oficial, dar la fel de cald, Răzvan și Șerban Mestecăneanu vor prezenta celor care vor veni sâmbătă dimineața la orele 11.00, la Caru cu bere, un album de fotografie inedit prin rostul său. Ilustrează și descrie un itinerariu subiectiv. Conace și case cu poveștile lor de vremuri vechi ce se animă pentru o seară de concert. Nu doar fotografie ci și istorisire.

Și pentru că este vorba de poveste, celor doi li se va alătura cu multă vervă Dl. Nicolae Bănică-Ologu, directorul Memorialului Nicolae Bălcescu.

Un scurt film despre proiect și un concert SoNoro vor completa sinestezia.

Muzicieni: Alexandra Bobeico, vioara & Razvan Popovici, viola
Vor cânta: W.A.Mozart – Duet în sol major pentru vioară și violă și Passacaglia de Johann Halvorsen, după o temă de G.F.Händel.

Sonoro Conac_Coperta_ album

Fotografie_Șerban Mestecăneanu

Text_Luiza Zamora

Traducere_Oana Lohan (FR), Olivia Safer (EN)

Concept grafic_Corina Gabriela Duma

Coordonare_Răzvan Popovici și Corina Gabriela Duma

Comunicare_Oana Dobre

Din umbră_Maria-Clara Brumariu și Valentin Ștefăniță

Preț album_60 de lei

Albumul nu se găsește în librării.

IMG_3691

Desfășurată sub titulatura Sonoro Conac, seria de concerte de muzică de cameră a fost inițiată pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și s-a încheiat pe 30 septembrie 2013, la Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, având ca scop revitalizarea și promovarea moștenirii arhitecturale și culturale românești.

În afara celor două edificii de patrimoniu deja numite, concertele Sonoro Conac au avut loc în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare precum Conacul Petre P. Carp (Țibănești, jud. Iași), Conacul Udriște-Năsturel (Herești, jud. Giurgiu), Castelul Cantacuzino (Bușteni, jud. Prahova), Castelul Teleki (Gornești, jud. Mureș), Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, jud. Argeş), Memorialul Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), Mănăstirea Curtea de Argeș (Curtea de Argeș, jud. Argeș), Portul Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj) și Castelul Bran (Bran, jud. Brașov).

Albumul de fotografie Sonoro Conac este rezultatul proiectului inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

 

This entry was posted in Întâmplări Mari and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>